İş Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"Vaka sayısındaki artış endişe verici boyuta ulaştı
Dünya borsalarında zirveye yakın seviyelerde düşük hacimli bir seyir görüyoruz. İyi haber, Fed tutanaklarında hisse senedi ve emtia yatırımcısının keyfini kaçıracak bir sürpriz yok. Fed ekonomide işlerin yolunda gittiğini görene kadar uzun süre faizleri düşük tutacağı sinyali vermeye devam ediyor. Kötü haber, ABD tahvil faizlerindeki gerilemeye ve doların zayıflamasına rağmen gelişmekte olan ülke varlıklarındaki baskı devam ediyor.
Türkiye varlıklarında dünyaya göre da satıcılı bir seyir görülüyor. Türk lirası en çok değer kaybeden para birimleri arasında yer alıyor. MSCI Türkiye gelişmekte olan Avrupa borsalarının gerisinde kalmaya devam ediyor. Bu kez negatif ayrışmamız da politika belirisizliğinin yanı sıra salgının kontrolden çıkması da etkili oluyor.
Ancak banka sanayi ilişkisi tersine döndü. Uzun süreden beri ilk kez bankalar sanayi hisselerine göre daha iyi performans gösteriyor. Kalıcı olup olmayacağı bugün belli olacak.
Dünya borsalarındaki yükselişe Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Dün öğleden sonra yabancı satışının kesilmesiyle piyasa toparlandı. Satışların sonuna mı geldik, yoksa mola mı verdiler bugün göreceğiz.
Aşılamada iyi gitmemize rağmen vaka sayısının ve can kaybının zirve yapmaya devam etmesi bizi endişelendiriyor. Hisse fiyatlamalarında Evde Kal hisselerine yönelik bir ayrışma görmüyoruz. Salgına karşı ilave kapatma önlemi alınırsa durum değişir.
Teknik bültende Kardemir, Şok, Tekfen hisseleri öne çıkıyor.
Sirket Haberleri
TAV Holding
Kapanış (TL) : 21.46 - Hedef Fiyat (TL) : 31.55 - Piyasa Deg.(TL) : 7796 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 30.76 -
TAVHL TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 47.02 Analist: esirinel@isyatirim.com.tr
Yolcu trafiğindeki düşüş Mart ayında düşük baz yılı etkisiyle hız kesti
TAV Havaalanları’nın Mart ayı toplam yolcu sayısı Covid-19 salgını nedeniyle devam eden seyahat önlemleri sonucu geçen yılki 2.19 milyondan yıllık bazda %17 düşüşle 1.83 milyona gerilerken, 1Ç21 toplam yolcu trafiğini ise yıllık bazda %59 düşüşle 4.33 milyona taşıdı. Beklendiği üzere Mart ayında iç hat yolcu sayısındaki yıllık bazda %9 düşüş dış hat yolcu sayısındaki %31’lik düşüşün altında gerçekleşti. Mart ayında Antalya (+2%), Bodrum (+28%) ve Gazipaşa Alanya (+34%) TAV’ın yönettiği havalimanları arasında salgının başlangıcından beri ilk büyüme gösteren havaalanları oldu. Covid-19 salgınının havacılık sektörüne olumsuz etkileri geçen Mart ayında görülmeye başlamıştı. Bu anlamda yolcu trafiğindeki yıllık düşüşün hız kesmesi düşük baz yılı etkisinden kaynaklanıyor. Geçen yıl Nisan ayında neredeyse tüm uçaklar salgın nedeniyle yere indirildiğinden bu yıl Nisan ayından itibaren yolcu sayılarında artış görmeye başlayacağız . Dün Mart ayı Türkiye yolcu trafiği verileri DHMİ tarafından açıklandığından haberin etkisinin nötr olmasını bekliyoruz.?
İş GYO
Kapanış (TL) : 1.97 - Hedef Fiyat (TL) : 2.22 - Piyasa Deg.(TL) : 1889 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 19.76 -
ISGYO Nisan- Haziran 2021 döneminde AVM ve ticaret alanlarındaki kiracılarına kira desteğine devam edeceğini açıkladı
ISGYO Nisan- Haziran 2021 döneminde AVM ve ticaret alanlarındaki kiracılarına kira desteğine devam edeceğini açıkladı (Nötr)"
Analizin tamamı için:
Link ******
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...
*******